Pages

Pages

Καλωδιακή Τηλεόραση - Web TV






ΚΑΛΩΔΙΑΚΉ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ

Μια εναλλακτική , ως προς την ασύρματη-εναέρια , μέθοδο εκπομπής ραδιοτηλεοπτικών σημάτων είναι η χρησιμοποίηση καλωδίων για την διανομή αυτών των σημάτων , όπως ακριβώς γίνεται η διανομή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μέσω του ενσύρματου η καλωδιακού τηλεφωνικού δικτύου.Η καλωδιακή τηλεόραση είναι συνήθως ένα ιδιωτικό δίκτυο διανομής μέσω του οποίου μεταφέρονται τηλεοπτικά σήματα και άλλες πληροφορίες από ένα κεντρικό στούντιο προς τις κατοικίες των συνδρομητών .Το στούντιο παράγει τα δικά του τηλεοπτικά προγράμματα η χρησιμοποιεί άλλο τηλεοπτικό υλικό που φθάνει μέσω δορυφόρων η μικροκυματικών ζεύξεων. Το στούντιο στέλνει κατόπιν αυτά τα κανάλια ήχου και εικόνας στους συνδρομητές του δικτύου.
Σε μερικά καλωδιακά δίκτυα υπάρχει αμφίδρομος μορφή επικοινωνίας  με αποτέλεσμα ο συνδρομητής να μπορεί να επικοινωνεί με την κεφαλή του δικτύου.
Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των μονόδρομων συστημάτων επικοινωνίας .Συνήθως εκτός από την μεταφορά τηλεοπτικών προγραμμάτων , ένα καλωδιακό δίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ραδιοφωνικές εκπομπές και για άλλες εξειδικευμένες υπηρεσίες , όπως ειδήσεις , καιρό , οικονομικά νέα , αθλητικά γεγονότα , εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α.
Στην Ευρώπη το 1991 ο αριθμός των σπιτιών που είχε συνδεθεί σε καλωδιακά δίκτυα έφθανε τα 22 εκατομμύρια , ενώ οι προβλέψεις για το 1995 και 2000 είναι 43 και 55,5 εκατομμύρια αντίστοιχα.