Pages

Pages

Windows

Windows

Είναι η δεκαετία του '70. Στη δουλειά μας βασιζόμαστε στις γραφομηχανές. Αν χρειάζεται να αντιγράψουμε ένα έγγραφο, το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήσουμε πολύγραφο ή καρμπόν. Ελάχιστοι έχουμε ακουστά τους μικροϋπολογιστές, αλλά δύο νεαροί λάτρεις των υπολογιστών, ο Bill Gates και ο Paul Allen, διαβλέπουν στους προσωπικούς υπολογιστές το δρόμο προς το μέλλον.
Το 1975, οι Gates και Allen προβαίνουν σε συνεργασία υπό την επωνυμία Microsoft. Όπως όλες οι νέες εταιρείες, η Microsoft είναι μικρή στο ξεκίνημά της, αλλά έχει τεράστιο όραμα — έναν υπολογιστή σε κάθε γραφείο και κάθε σπίτι. Στα επόμενα χρόνια, η Microsoft αρχίζει να μεταβάλλει τον τρόπο εργασίας μας.
Η Microsoft εργάζεται για την πρώτη έκδοση ενός νέου λειτουργικού συστήματος. Η κωδική ονομασία τους είναιInterface Manager και θεωρείται η τελική, αλλά τελικά υπερισχύει η ονομασία Windows, επειδή περιγράφει καλύτερα τα πλαίσια ή "παράθυρα" υπολογιστή που αποτελούν το βασικό στοιχείο του νέου συστήματος. Τα Windows ανακοινώνονται το 1983, αλλά η ανάπτυξή τους χρειάζεται χρόνο. Οι σκεπτικιστές τα αποκαλούν vaporware (ανύπαρκτο προϊόν).
Στις 20 Νοεμβρίου του 1985, δύο χρόνια μετά την αρχική ανακοίνωση, η Microsoft θέτει σε κυκλοφορία τα Windows 1.0. Πλέον, αντί της πληκτρολόγησης εντολών MS DOS, ο χρήστης πρέπει απλώς να μετακινεί ένα ποντίκι για να περιηγηθεί στις διάφορες οθόνες ή "παράθυρα". Σύμφωνα με τον Bill Gates, "Πρόκειται για ένα μοναδικό λογισμικό που προορίζεται για τον σοβαρό χρήστη υπολογιστών".